Лаура Траатс: Тези момичета са ми по-ценни и от олимпийското злато

Лаура Траатс: Тези момичета са ми по-ценни и от олимпийското злато

Гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс заяви, че в основата на успеха на Игрите в Токио стои екипната работа.

На 8 август в японската столица Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечелиха първа титла за България от олимпиади в историята на художествената гимнастика.

"Не мога да кажа, че сме осъзнали какво постигнахме. Определено се чувстваме удовлетворени и щастливи, особено след цялата обич и еуфория около отбора след Игрите. Но доста често сякаш забравяме, че олимпиадата е приключила, след като отново сме в залата, или иначе казано в "реалността". Тренираме и всичко е по старому", каза Траатс в интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

"В основата на този успех на първо място стои екипната работа, трудът, който полагахме абсолютно всеки ден, постоянството, отдадеността, със сигурност желязната дисциплина и най-вече общата цел поставена в самото начало, към която всички гледахме и крачехме смело. Преминахме през страшно много - и прекрасни моменти, които ни окриляваха да продължаваме и трудности, които явно са били стъпалцата на стълбата, отвела ни към олимпийския връх", добави тя.

"За мен тези момичета са дар по-ценен дори и от олимпийската титла. Ако в спорта най-високият връх е олимпийският, то в чисто човешки план това, че ги имам ме кара да се чувствам победител. Смятам, че освен късмет да си паснем толкова като характери, в основата на тази сплотеност стои Симона. Тя е капитан на отбора и от самото начало ни обединява и мотивира. В този отбор винаги съм се чувствала като част от сложен пъзел, в който всяко парченце си е на мястото, мисля че това е силата ни. В действителност, целта е една, но хората допълват качествата си, когато са различни. Това е в основата на успешния тандем. Двете са много различни и като характер и като темперамент. Весела Димитрова е изключително емоционална, много амбициозна, прецизна и с богато творческо въображение, благодарение на което всяка година съчетанията ни са считани за едни от най-интересните и запомнящи се, а от нас винаги се е изисквал максимума. В допълнение Михаела Маевска е спокойна, сдържана, обективна и балансирана - качества, които са незаменими в състезателна обстановка", каза Траатс.

"Изключително съм благодарна, че успях да покоря върха като състезател. Естествено ще се появяват нови цели и мечти и в други поприща, които силно се надявам да завършат със същия успех", добави гимнастичката.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти