Провал за САЩ – мъжката щафета на 4 по 100 м аут от финала

Провал за САЩ – мъжката щафета на 4 по 100 м аут от финала

Отборът на САЩ пристигна на Олимпийските игри в Токио с тримата най-бързи спринтьори в света през годината и беше сред фаворитите за златото в мъжката щафета на 4 по 100 метра. Вместо да се борят за титлата, американците обаче поднесоха една от неприятните изненади, след като не успяха да стигнат до финала. 

Трейвън Бромел, Фред Кърли, Рони Бейкър и Крейвън Гилеспи завършиха на шеста позиция в своята серия и са аут от големия финал.   

Напред продължиха първите три от двете серии плюс двата отбора с най-добри “губещи” резултата. 

Американците завършиха с резултат от 38.10 секунди в своята серия, където бяха изпреварени от Китай, Канада, Италия, Германия и Гана. 

“Просто не си свършихме работата днес. Това е всичко”, каза Кърли.  

Легендата на САЩ в спринта Карл Люис, който беше част от отборите на 4 по 100 м, които спечелиха злато през 1984 и 1992 г., написа в “Туитър”, че американският тим “e направил всичко погрешно” в това състезание. 

“Системата за предаване е грешна, атлетите бягат с грешни крака и беше ясно, че няма лидерство. Беше тотален срам и е напълно неприемлино за американски отбор да изглежда по-зле от децата, които видях”, написа Люис. 

С най-добър резултат за финала се класираха ямайските спринтьори – 37.82 секунди, второ време дадоха китайците – 37.92 секунди, колкото имат и третите от Канада. На финала ще бягат още Италия с нов национален рекорд от 37.95 секунди, Великобритания (38.02), Германия (38.06), Гана (38.08) и Япония (38.16). 

Финалът е утре в 16:50 часа българско време. 

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти