Георги Вангелов започна с убедителна победа в Токио 2020

Георги Вангелов започна с убедителна победа в Токио 2020

Единственият български борец в свободния стил на Олимпийските игри в Токио 2020 Георги Вангелов започна по най-добрия възможен начин участието си в категория до 57 кг в японската столица. Нашият състезател победи с 11:0 Абделхак Кербахе от Алжир и се класира на четвъртфиналите, където ще срещне азиатския шампион Кумар Рави от Индия, който е и бронзов медалист от Световното първенство в Нур-Султан през 2019-а.

С една от запазените си марки Вангелов постигна първата точка, защото противникът му беше наказан за пасивността си. След това българинът направи атака към десния крак и го захвана, за да мине зад гърба на алжиреца за още два пъти по 2 точки. Времето на първата част свърши при 5:0 в полза на нашия състезател, който беше наставляван и от треньора на женския национален отбор Петър Касабов.

В самото начало на втората част Георги направи ново добро влизане и мина през 90-те градуса, за да си заслужи още 4 плюс 2 точки, след които вече двубоят бе прекратен, защото превъзходството на българина бе достатъчно отчеливо.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти