Цветан Видински след успеха над Септември (Сф): Важна победа за нас

Президентът на Марек Цветан Видински бе доволен от играта и победата над Септември (Сф) с 2:1 във Втора лига. Успехът влиза в историята като първи за дупничани в професионалния футбол след 6 години прекъсване.

“Бончук” ликува - Марек удари Септември в последната минута
“Бончук” ликува - Марек удари Септември в последната минута

„Важна победа и то над отбор, който миналата година стигна бараж и заслужаваше да влезе в Първа лига. Септември е добър млад отбор, натрениран и подготвен. Тактически също играха доста добре. Победихме ги с по-голямото си желание за игра, с хъс и с това, че ние искахме повече победата. Не трябва да пропускаме факта, че мачът можехме да го решим много по-рано. В началото на второто полувреме имахме две чисти положения на Митко Владимиров, а после един блокиран удар на Росен Йорданов и удар с глава на Тони Стоичков.

След това и противникът създаде някои опасности. Така загубихме мача в Симитли – играехме добре, а накрая с един автогол нещата приключиха. Сега съм радостен, че спечелихме първите си 3 точки. Ще ни е много трудно, но пък видяхте, че имаше много хора по трибуните, ентусиазирани са и останаха доволни.

Нашата основна идея е тази – хората да си тръгват от стадиона щастливи и доволни“, заяви Видински.

Той бе попитан и за съдийството, след като в първия кръг бе отменен редовен гол на Марек, а арбитрите бяха изпратени с освирквания и след двубоя със Септември (Сф).

„Съдийството няма да го коментирам. Може би в професионалния футбол така се свири. Все пак ние отдавна не сме били при професионалистите. Някои неща ни се струват странни. За това не мога да коментирам съдийството, а и не ми е работа. Ние миналата седмица, когато трябваше да подадем жалба от съдийството в Симитли, не го направихме, защото това са излишни наши разходи. Има кой да оценява съдиите, аз гледам нашия отбор. Сега не показваме играта от Трета лига, защото тогава владеехме повече топката. Сега повече на мускули и повече борба. И наистина тези 3 точки са важни за самочувствие на момчетата. Видяхте, че в Симитли загубихме напълно незаслужено, а сега взехме победата“, каза още Цветан Видински.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти