Турнир по тенис на маса събра волейболни играчи и младежи

Турнир по тенис на маса събра волейболни играчи и младежи

Турнир по тенис на маса под надслов "Спортувай за здраве" се проведе в спортен комплекс "Камчия", като надпреварата се организира в рамките на проекта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни" на Асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година. В спортната проява, превърнала се в истински празник на позитивните емоции, усмивките, добрия пример и толерантността, активно се включиха 20 младежи, сред които и такива в неравностойно положение. 

По покана на Асоциация "Докосни дъгата" съcтeзaниeтo бе открито от специалните гости - волейболните състезатели на Верона Антон Кафарена и Уруш Николич, като заедно с тях бе и кондиционният треньор на елитния италиански тим Цветелин Иванов. Те приветстваха младите участници в турнира и им пожелаха здраве, успех и незабравими мигове, отбелязвайки колко важно е надпреварата да премине в дух на приятелство. 

Кафарена, който е с албански произход, и Николич, който е сърбин, послужиха като чудесен пример на младежите, че спортът има голямо социално значение - обединява, изгражда мостове, осигурява хармония и едни добри човешки отношения. Волейболните асове откриха символично турнира с демонстративна игра помежду си под бурните аплодисменти на момчетата и момичетата. Впоследствие, младежите от своя страна показаха отлични спортни умения, желание за победа и искрено се забавляваха, докато вървеше състезателната част. След края на надпреварата всички участници бяха поздравени за доброто си представяне, а най-отличилите се състезатели получиха специални награди. Връчи им ги зам.-директорът на СОК "Камчия" Лазар Стоянов.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти