Медведев отново се оплака от условията в Токио

Медведев отново се оплака от условията в Токио

Вчера почивката между втория и третия сет направи чудеса за Даниил Медведев в мъжкия турнир по тенис на Олимпийските игри в Токио, като тя му помогна да преодолее трудностите и да надиграе Фабио Фонини с 6:2, 3:6, 6:2 . Днес обаче това не се случи и световният №2 загуби с 2:6, 6:7 (5) от испанеца Пабло Карено Буста на четвъртфиналите, като след мача руснакът се оплака от горещините в Токио.

Испанец сложи край на олимпийската мечта на Медведев
Испанец сложи край на олимпийската мечта на Медведев

"Смених всичко, което имам по себе си. Исках да сменя и кожата си, защото се потях така, както никога не съм го правил през живота си. Беше ужасно", заяви след мача руският тенисист.

Още при победата над Фонини Медведев имаше затруднения да диша и призна, че е бил на ръба на припадането. Организаторите на турнира приеха молбите на тенисистите да отложат старта на мачовете от 11:00 за 15:00 часа заради атмосферните условия. 

Медведев към съдията: Какво става, ако умра на корта?
Медведев към съдията: Какво става, ако умра на корта?

Медведев заяви, че дори не е разочарован от отпадането от Карено Буста. "Бях изненадан от нивото му. С показаното днес той лесно може да спечели турнир от "Големия шлем", въпреки че никога не го е правил. Що се отнася до мен, винаги се опитвам да дам максимума. Не можех да играя по-добре от това, което показах. Можех да сервирам и по-добре, но вече бях мокър като в ада. Докато тупках топката, вода влизаше в очите ми", завърши Медведев.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти