Бенчич, Свитолина, Рибакина и Вондрушова ще играят на полуфинали в Токио

Бенчич, Свитолина, Рибакина и Вондрушова ще играят на полуфинали в Токио

Швейцарката Белинда Бенчич, украинката Елина Свитолина, казахстанката Елена Рибакина и чехкинята Маркета Вондрушова. се класираха на полуфиналите на женския турнир по тенис на Олимпийските игри в Токио и ще си оспорват отличията.

Бенчич се наложи в три сета над Анастасия Павлюченкова от Руския олимпийски комитет - 6-0, 3-6, 6-3. В първия сет швейцарката се остави шансове на руската си съперничка, но Павлюченкова не се отказа и стигна до трети сет. В него Бенчич проби още в първия гейм, а след това поведе последователно с 3-1, 4-2, проби отново за 5-3 и взе мача при свой сервис.

В следващия мач от четвъртфиналите Свитолина се наложи с 6-4, 6-4 над италианката Камила Джорджи. Украинката игра пестеливо, като направи само два пробива срещу един на италианката, но те и бяха достатъчни да затвори мача за час и 31 минути.

В следващия мач Рибакина сътвори изненадата, като сравнително лесно се наложи със 7-5, 6-1 над поставената под номер 7 испанка Гарбине Мугуруса. Рибакина направи общо три пробива срещу нито един на съперничката си, което бе достатъчно за успеха.

Най-лесна бе победата на Вондрушова над испанката Паула Бадоса. Чехкинята, която в миналия кръг отстрани надеждата на Япония Наоми Осака, направи цели три пробива, за да спечели първия сет с комфортното 6-3. Испанката обаче се отказа заради топлинен удар, тъй като не издържа на температурата от 31 градуса, но и 65% влажност, което я прави да се усеща като 40 градуса. По този начин тя се отказа и от мача на смесени двойки с Пабло Карено Буста и напред продължава Франция.

На полуфиналите Белинда Бенчич ще се изправи срещу Елена Рибакина, а за място във финала в другия мач ще спорят Елина Свитолина и изненадата Маркета Вондрушова, която е и най-свежа от всички тенисистки.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти