Бизнесмен от САЩ ще помага на Локо (Русе)

Бизнесмен от САЩ ще помага на Локо (Русе)

Бившият футболист на Локомотив Русе Стоян Младенов, живеещ от години и развиващ собствен бизнес в САЩ, е новият президент и основен спонсор на клуба. Именно той е осигурил с лични средства голяма част от финансирането на "железничарите" за новия сезон. В същото време Петър Петров остава председател на Управителния съвет и заедно с Младенов ще продължава да движи делата на русенския клуб. Изпълнителен директор става Мартин Йорданов, който ще представлява Младенов при отсъствието му от страната и ще ръководи оперативно Локо Русе. Русенските „железничари“ са един от новите участници в предстоящия шампионат на Североизточната трета лига, след като влязоха с покана от Зоналния съвет на БФС във Варна като представител на местната областна група. Старши треньор на отбора остава Йордан Кирилов. Представителният тим води усилени тренировки на клубната база. Предстоят две контролни срещи, след които предстои да бъде уточнен окончателният състав от футболисти за новия сезон в Трета лига. 

"Целта ни е да развиваме собствената си школа, да вадим добри футболисти и те да продължават в представителния ни тим. За нас това е философията за развитие на клуба, която ще продължим да следваме. Наясно сме, че в началото ще бъде трудно, но очакваме с течение на времето да изградим силен отбор от изцяло русенски футболисти", каза изпълнителният директор Мартин Йорданов.

 В сряда, 28 юли, "железничарите" ще гостуват на Черноломец (Попово), а в събота, 31 юли, ще играят в Шумен срещу обединения тим на Волов. За мачовете в Трета лига ще бъде използван стадион Локомотив, който е исторически дом на русенските "железничари". Съоръжението бе дадено от Община Русе за безвъзмездно ползване за срок от 6 месеца срещу поддръжката му от страна на клуба. Очаква се през този период да бъде окончателно решено под каква точно форма Локо Русе ще продължи и занапред да бъде във владение клубния си стадион, който е общинска собственост.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти