Гледай на живо

Меле между фенове и минимален успех за Локо (София) белязаха завръщането на столичното дерби със Славия - на живо от ст. "Васил Левски"

Мъжката художествена гимнастика възмути знаменита фигуристка😱

Мъжката художествена гимнастика възмути знаменита фигуристка😱

Олимпийската шампионка във фигурното пързаляне Татяна Навка изрази огромното си възмущение от мъжката художествена гимнастика. Легендарната фигуристка наскоро е открила, че този спорт вече се практикува и от мъже и меко казано, не е очарована от видяното. 

“Изпитах културен шок. Аз съм толерантен човек, разбирам всичко - прогрес, приемане на различията. Но за мен това е прекалено! Винаги съм смятала, че художествената гимнастика е прекрасен, красив и женски спорт, а това, което видях ме потресе. За щастие в нашата страна няма такива състезания (б.р. в действителност в Русия се провеждат такива стартове). Нека мъжкото си остане мъжко, а женското - женско. Надявам се моите деца никога да не видят подобно нещо и да не смятат, че това е нормално”, написа емоционално Навка в Инстаграм. 

Мнението й беше подкрепено от състезателя по художествена гимнастика Булат Сунгатулин, който направи обаче важно уточнение. “Има две направления - японското и испанското. Навка е видяла испанското и затова съм напълно съгласен с нея. Според мен трябва да се развива японското направление и да се противопоставяме на испанското, в което няма разлика между мъже и жени. Възрастни брадати мъже обличат трика и размахват ленти и обръчи. В това няма никаква мъжественост. В японския вариант всичко е различно и мъжествено”, коментира Сунгатулин.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти