Разочарованата Станимира: Не виждам смисъл повече да си губя времето и нервите с бокс

Разочарованата Станимира: Не виждам смисъл повече да си губя времето и нервите с бокс

Станимира Петрова бе много разочарована след ранното си отпадане от боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио. Българката загуби на 1/8-финалите в категория до 57 кг от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда с 2:3 съдийски гласа.

Петрова бе сред фаворитките в категорията, но за втори пореден път напуска сцената на най-големия спортен форум на планетата още след първия мач, подобно на игрите преди 5 години в Рио. Тя изглежда направи достатъчно, за да елиминира колумбийката, но съдиите присъдиха победата на съперничката й.Съдийското решение предизвика доста дискусии, а Станимира Петрова бе толкова афектирана след края на мача, че заяви, че се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

Жалко! Станимира Петрова загуби още в първата си среща в Токио 🥊
Жалко! Станимира Петрова загуби още в първата си среща в Токио 🥊

“Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Може би нямам реална преценка, ще трябва да изгледам мача. Не знам просто. Не съм доволна от резултата. Явно е трябвало да си избера спорт без съдии. Не виждам шанс да направя нещо голямо. То не зависи от мен, от някой друг, просто не мисля, че ще стане някога. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Каквото съм направила дотук - направила съм. В момента не виждам смисъл, но разбира се така беше и след Рио. След това се върнах. Ще видим сега дали ще се върна. Не знам. Има време. Да се прибера, да ми мине и така. Ще видим", каза Петрова.

19 Станимира Петрова загуби още в първата си среща в Токио 🥊

"Иначе не бих казала, че Кастанеда ме е изненадала с агресията си. Гледахме я, знаехме, че така ще играе. На мен първият рунд ми беше труден, все пак много време чакам тази първа среща на Олимпиадата. Пет години чакаме тази Олимпиада. Беше ми трудно да вляза в час в началото, но мисля, че втория и третия рунд си ги изиграх както трябва. Но за съжаление моето участие приключи. Дойдох тук, за да побеждавам, както всеки. Но винаги има един губещ. За съжаление пак това съм аз", допълни тя.

"Пожелавам на всички мои съотборници, на всички български спортисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба", завърши Петрова.

Още от Токио 2020

Виж всички