Джо Джойс се справи с тежките удари на Карлос Такам и го победи в 6-ия рунд 🥊

Британецът Джо Джойс успя да спре камерунеца с френски паспорт Карлос Такам в 6-ия рунд при битката им в "Уембли", използвайки силата и издръжливостта си. Краят на двубоя беше спорен, защото Такам, въпреки и зашеметен, не изглеждаше наранен и очевидно искаше да продължи. Дали обаче щеше да оцелее още 6 рунда, също беше спорно. 

Джойс изглеждаше бавен и като лесна мишена, но продължаваше да натиска напред и да оцелява след ударите на опонента си. Такам го нацели няколко пъти със силни удари, но това не го разклати. Джойс започна да става по-активен във втория рунд, нанесе повече удари към Такам, който започна да ги усеща. Такам нанесе три тежки балтии, но Джойс ги пое и продължи. В третия рунд нещата се повториха, а в четвъртия главата на Джойс пое много крошета.

В шестия рунд Джойс нанесе удар с дясната ръка, който попадна доста добре в Такам, последвана от няколко удара, от които той се прикри и не нанесе никакви удари. Това прикриване бе разтълкувано от реферът Стив Грей като желание за край на битката и спря двубоя още в началото на рунда. Такам беше бесен. Въпреки очевидните пропуски в защитата на Джойс, той ги навакса със издръжливост, поносимост към удари и сила. 

В галавечерта участие взе и българския боксьор Младен Манев, който обаче загуби с технически нокаут след удар в черния дроб.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички