Ренета Камберова мотивира младежи да спортуват и да се хранят здравословно

Ренета Камберова мотивира младежи да спортуват и да се хранят здравословно

Ренета Камберова е специален гост на изнесен младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот в СОК "Камчия". Събитието е под надслов "Мисия Здраве" и се провежда в рамките на проекта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни" на Асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

”Златното момиче” на българската гимнастика се срещна и разговаря с 30 младежи в Музея на спорта, който бе открит в комплекса неотдавна. Заедно с нея бе и баскетболният национал Йордан Минчев, който от следващия сезон ще се подвизава в унгарското първенство.

Рени Камберова сподели, че след Олимпиадата напълняла и дълго време се борила със смъкването на килограмите. В един момент си казала, че няма да пази диети, а просто решила да направи опит да се храни по-здравословно. "Започна да ми става интересно - коя храна за какво е, какво ти дава, какви са нейните функции. И така е много по-лесно да я приемаш. Интересувайте се от това какво приемате и с какво се храните, защото в крайна сметка няма нищо по-важно от здравето. Спортът е здраве, храната също е здраве", отбеляза Рени Камберова по темата за правилното хранене.

Музеят на спорта в комплекс Камчия получи ценно дарение от златното момиче на българската гимнастика - първия й златен медал, спечелен на световната купа в София (многобой).

Още от Гимнастика

Виж всички