Джокович за участието си в Токио: Всичко се свежда до патриотизма и моите чувства към Сърбия

Джокович за участието си в Токио: Всичко се свежда до патриотизма и моите чувства към Сърбия

Възможността за спечелване на олимпийски златен медал за Сърбия надминава разочарованието от играта пред празни трибуни на Олимпиадата в Токио, заяви номер 1 в световния мъжки тенис Новак Джокович. Сърбинът обмисляше да се оттегли от Олимпиадата поради ограниченията, свързани с COVID-19, след като спечели титлата на "Уимбълдън", но реши да тръгне за Япония поради "патриотични причини".

В телевизионно интервю за черногорската информационна агенция МИНА Джокович заяви, че бившата олимпийска вицешампионка на Хърватия Бланка Влашич го е убедила да участва на Игрите в Токио.

"Всичко се свежда до патриотизма и моите чувства към Сърбия. Не съм доволен, че ще играя без фенове или от различните ограничения заради коронавируса, които са в сила в Япония, но представянето на страната ми на олимпийските игри е задължително", каза Джокович, след като завърши тренировката си.

"Видях се с Бланка Влашич преди няколко дни и тя каза, че хората помнят само кой е спечелил медалите, а не какви са били условията или дали има фенове или не. Нейните думи ми повлияха и съм щастлив, че реших да участвам на Олимпийските игри. Вдъхновен съм да играя най-добрия си тенис и съм уверен, че мога да спечеля златния медал след големия брой мачове досега този сезон", добави сърбинът.

Влашич спечели сребърен медал в скока на височина в Пекин 2008 и бронз в Рио де Жанейро 2016.

Джокович ще се опита да спечели Златен шлем през 2021 година, като освен олимпийската титла трябва да спечели и Откритото първенство на САЩ, което е от 30 август до 12 септември.

“Олимпиадата и Откритото първенство на САЩ са най-големите ми цели до края сезона. Но съм пълен с увереност и мотивиран да представя Сърбия по възможно най-добрия начин. Мечтая за медал от Токио, надявам се на златен, а след това ще отида в Ню Йорк с цел да завърша всичко", каза още Джокович.

Още от Токио 2020

Виж всички