Гледай на живо

Георги Йорданов - Ламята и Йордан Юруков гости в "Студио Дерби"

УЕФА постави висока оценка на съдийството на Евро 2020

Като много успешно беше оценено съдийството по време на мачовете от Европейското първенство по футбол. Оценката даде председателят на Съдийската комисия към УЕФА Роберто Розети. 

"Съдийството на Евро 2020 беше много успешно. Видяхме прекрасна работа на съдиите и помощниците им, както и коректна подкрепа от страна на ВАР. Изиграха се 51 мача, а поводите за критики към съдиите бяха изключително малко", коментира Розети по време на онлайн конференция. "Искам да подчертая и коректното отношение от играчи и треньори към работата на съдиите", добави Розети. 

Председателят на Съдийската комисия подкрепи решението на рефера Дани Маккели да отсъди дузпа в полза на Англия в продълженията на полуфинала срещу Дания. Дузпата, дадена за падане на Рахийм Стърлинг и донесла победата на Англия с 2:1, бе една от най-дискусионните ситуации по време на шампионата. "Може да коментираме този момент, защото сме напълно открити за дискусии. Дузпата бе отсъдена правилно. Съдията видя добре ситуацията, а ВАР потвърди неговото решение. Защитникът не игра с топката, а имаше контакт с нападателя", коментира Розети.

Още от Футбол свят

Виж всички