60 гимнастички се явиха на селекцията за новия ансамбъл

60 гимнастички се явиха на селекцията за новия ансамбъл

60 гимнастички, които искат да играят в новия ансамбъл, се явиха на проведената днес в зала "София" селекция за националните отбори жени (индивидуално и ансамбли) по художествена гимнастика

На селекцията присъстваха президентът на БФХГ Илиана Раева, директорът на националните отбори Деспа Кателиева, вицепрезидентите Мария Петрова и Невяна Владинова, старши треньорите на отборите Весела Димитрова (ансамбъл) и Бранимира Маркова (индивидуално), генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова, съдийките Филипа Филипова, Даниела Велчева, Рада Вражева, лични треньори и много други.

За новия национален отбор ансамбъл се явиха 60 гимнастички, а за индивидуалното - 5 гимнастички, които на държавното първенство са играли в категория "А".

Класирането за индивидуалното е на база предишната селекция след провеждането на категория ЕЛИТ а удебелените имена на 5-е гимнастички са тези, които са се явили днес от категория "А".

Всички 60 гимнастички, които се състезаваха за намиране място в ансамбъл жени изиграха композицията си с лента, а първите 14 изпълниха още два уреда - обръч и топка. Петте гимнастички за индивидуалното изиграха всичките си 4 композиции.

В петък ще има Управителен съвет на БФХГ, на който старши треньорите на двете гарнитури ще предложат състави, които УС трябва да разгледа и да утвърди.

Още от Гимнастика

Виж всички