В БФСки притеснени, че в бъдеще може да няма кой да работи в клубовете

В БФСки притеснени, че в бъдеще може да няма кой да работи в клубовете

Българската федерация по ски проведе днес годишното си Общо събрание. Участие в него взеха 18 клуба. Събранието бе ръководено от Пепа Мицева, генерален секретар на централата.

Президентът на БФСки и член на Съвета на ФИС Цеко Минев поздрави участниците и разказа как федерацията е успяла да се справи с всички предизвикателства през последната година в условията на световна Ковид пандемия.

Участващите клубове приеха единодушно отчета на Управителния съвет за 2020 година Представен бе и годишният счетоводен отчет на федерацията, изготвен от експерт-счетоводител. Той също бе приет единодушно, както и бе гласувано освобождаването от отговорност на Председателя и членовете на УС през отчетения период.

Участниците в Общото събрание избраха и сертифициран одитор за отчетната 2021 година. Приет бе и бюджетът на федерацията за 2021 година.

В точка разни бяха обсъдени възможностите развитие и запазване на треньорските кадри в зимните спортове. Взето бе решение клубовете да предложат варианти за даване на възможности на младите треньори, които завършват НСА, да започнат работа и да останат верни на белите спортове.

"Трябва да направим възможното завършващите НСА с треньорска специалност от направленията на БФСки да имат сигурно бъдеще в ски спорта", заяви президентът на БФСки Цеко Минев.

Според Георги Бобев, вицепрезидент на федерацията, ако не се обърне внимание на този сериозен проблем, съществува риск до няколко години да няма кой да работи в клубовете.

Клубовете обърнаха отново внимание на проблема с липсата на решение за бъдещето на планината Витоша, което сериозно спъва работата с младите таланти в белите спортове.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти