Йосиф Панов: Ще се бия с Ангел, защото е корав и не бягам от никого

Йосиф Панов: Ще се бия с Ангел, защото е корав и не бягам от никого

Един от най-прогресиращите родни боксьори Йосиф Панов ще защитава шампионската си титла на Българския професионален боксов съюз в супер полусредна категория на голямата галавечер на 19 юни в Златни пясъци - #OneWinnerOneBelt. Пепелянката ще се изправи срещу Ангел Емилов, който е по-опитен с около 40 мача на профи ринга, но шампионът е фаворит и ще преследва 17-а последователна победа. Панов беше гост в предаването “Боен клуб Sportal”.

“Подготвил съм се много добре. Благодарение на нашите спонсори направих няколко лагера в България. Отпаднаха срещите в Африка. Мина доста време, откакто не съм играл - минаха 7-8 месеца. Радвам се, че организаторите PRO BOX PROMOTIONS осъществиха такава гала. Чувствам, че съм подобрил доста неща - нямам търпение да показа какво съм тренирал. 

4 Боксьорът Йосиф Панов гост в "Боен клуб Спортал"

Постоянно обменяме опит - моят треньор ме праща на лагери, спаринги. Вече съм с хранителен и възстановителен режим, по-улегнал. Преди битката съм по-положително настроен - чувствам се по-добре. 

4 Боксьорът Йосиф Панов гост в "Боен клуб Спортал"

Имал съм много труден преход - още като аматьор нямах възможност дори да стигна до залата. В професионалния бокс имаше намеса от много хора - благодарен съм им и успях да оправдая очакванията, които са имали към мен. Сега зад мен стоят много приятели. Надявам се скоро да ходя и на лагери в чужбина, защото извлякох максимума от тренировките и лагерите в България. 

Търся 17-а поредна победа. Радвам се, че оценявате този труд. Доста е трудно - четири години вече без загуба. Не се имам за най-великия боксьор. Винаги знам, че срещу мен застана подготвен съперник. Аз се готвя, за да побеждавам аз. Мачът срещу Емилов - там ще бъде доста интересно. Той си е типичен файтър, който ще търси победата. Аз имам стратегия, която няма да кажа, но ще покажа. 

4 Боксьорът Йосиф Панов гост в "Боен клуб Спортал"

Не трябва да се подценява рунда, противника, трябва да си хванеш противника и да натиснеш.  Аз исках да дам шанс на Ангел, защото той е корав боксьор. Той си мисли, че аз го отбягвам, но не е така - аз просто искам да изляза в чужбина за други титли, срещу по-добри боксьори. Искам да покажа, че мога да вървя напред”, каза Панов.  

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти