Весела Димитрова: Момичетата показаха, че са бойци

Старши треньорът на женския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че след вчерашния ден, в който родните грации останаха пети в многобоя на Европейското първенство във Варна, е имало много сълзи.

“Беше доста трудно от това да си фаворит да изпаднеш извън тройката. Плакахме, имаше сълзи на разочарование. Имахме една сбирка заедно с Илиана Раева, погледахме морето, пихме чаша вино, поговорихме си, вдигнахме 8 тоста и се надявам, че така атмосферата се запазва. Момичетата показаха, че са бойци, след като след вчерашното състезание днес успяха да се мобилизират и да изпълнят всичко заложено в техните съчетания.

България почти винаги е лидер в художествената гимнастика - в момента всички отбори са конкурентоспособни, има страшно много сложност и най-големият фактор е да изиграеш съчетанието си без грешка с максимално малко спестени елементи”, сподели Димитрова след златото на България в съчетанието с топки и среброто на обръчи и бухалки.

Помощничката й Михаела Маевска добави, че Олимпийските игри са голяма цел пред отбора. "На олимпиада най-важно е концентрацията и знаеш, че трябва на всяка цена да си го изиграеш без грешка. За нас всяко едно състезание до олимпиадата е като контролно, защото реално олимпиадата ни е цел. Там трябва да вземем медала. Така, че това състезание, естествено съжаляваме, че не успяхме първия ден да се справим, но смятаме, че това е един урок", заяви Маевска.

Още от Гимнастика

Виж всички