Туука Раск пропуска старта на сезона в НХЛ

Вратарят на Бостън Брюинс Туука Раск няма да може да играе поне до януари или февруари, тъй като ще трябва да се подложи на операция заради скъсан лабрум в хълбока.

Финландецът изрази намерение да се подложи на операцията в рамките на следващия месец. Той я описа като необходима, тъй като тя го мъчи вече близо цяла година. Заради хирургическата интервенция Раск ще пропусне старта на сезон 2021/22 в Националната хокейна лига.

34-годишният Раск става свободен агент на 28 юли, когато изтича осемгодишният му договор с Бостън, който той подписа през 2013 година. Стражът обаче разкри, че няма намерение да търси предизвикателства в нов отбор и смята да преподпише с "мечоците", макар и да не уточни за какъв период от време.

"Няма да играя за никой друг отбор, освен за Брюинс. Това е нашият дом. Имаме три деца, които харесват това място. Те имат приятели в училище. Ние също имаме приятели тук. На този етап от кариерата ми не виждам никакъв смисъл да търся нещо ново", коментира Раск, който носи екипа на Бостън вече 14 години.

Туука Раск е рекордьор по победи за Бостън с 306 в 560 мача,, а през изминаващия сезон взе участие в 22 мача, в които записа 15 победи.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти