Златен медал за България в таекуондото

Златен медал за България в таекуондото

Третото издание на Мултиевропейското първенство по таекуондо бе официално открито от служебния министър на спорта Андрей Кузманов.

В присъствието на председателя на БФТ Слави Бинев, новият посланик на Република Корея у нас Н.Пр. Хо Шик Лий, гранд мастер Парк, проф. Александър Маринов, проф. Красимир Петков, Чавдар Чернев, както и представители на различни посолства. Министър Кузманов поздрави родната федерация по таекуондо, като отбеляза, че дори в момент на пандемия тя прави геройство и невъзможното, за да се организира поредното голямо първенство у нас.

Председателят на БФТ Слави Бинев благодари за високата оценка, която бе дадена за организацията на надпреварата и сподели, че България вече трайно се е настанила в световната таекуондо карта с поредицата от големи състезания, на които София бе домакин в последните два месеца.

Ерика Костадинова бе блестяща на полуфинала, където се изправи срещу представителка на Гърция. Костадинова се наложи с категоричното 21:3. На финала българката отново показа класа и не даде никакви шансове на своята противничка от Румъния. С техническа победа 23:2 Ерика грабна златния медал. Мартин Симеонов игра полуфинал срещу представител на Германия. В първите две част българското момче се представи отлично, но в крайна сметка взе бронзов медал.

Утре надпреварата продължава в категория юноши и девойки.

Още от Бойни спортове

Виж всички