Гледай на живо

Очаквайте в 11:00: Кой срещу кого в първия кръг на efbet Лига - жребий за новото първенство

Суперлативи за ансамбъл девойки от шефката на федерацията

Суперлативи за ансамбъл девойки от шефката на федерацията

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева засипа с похвали момичетата от ансамбъл девойки, които вчера спечелиха три сребърни медала - в многобоя и на финалите на отделните уреди, на Европейското първенство във Варна.

Българският ансамбъл за девойки спечели втори сребърен медал на Европейското първенство във Варна
Българският ансамбъл за девойки спечели втори сребърен медал на Европейското първенство във Варна

"При ансамбъл девойки видях едни много смели момичета на първо място, защото всички трябва да разберат, че този огромен труд, който полагат и влагат в тренировките изисква изключителна смелост на състезанията и те трябва да са смели. Аз видях точно това, едни усмихнати, концентрирани, уверени в силите си момичета. Изпълниха ми душата. На финалите, както и в многобоя, разбира се, те бяха просто уникални. Изумителни бяха!

Най-много се зарадвах на тяхната смелост и концентрация. Смелостта - за мен това качество е много важно. Аз много уважавам състезатели, които не се боят от състезание, които дават най-много от себе си на състезание, защото в крайна сметка това е смисълът. Едно е да си спортист, друго е да си състезател. А те са родени състезателчета, един отбор изцяло създаден, мотивиран и направен до тази прекрасна визия, която видяхме във всяко едно отношение, от двете изключителни треньорки Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, за които много дълбоко се надявам те да продължат да работят и да не се откажат", заяви Раева.

снимки: Анна Недкова

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти