Катрин Тасева и Боряна Калейн започват участието си на Европейското първенство утре в 12.15 часа

69 индивидуални гимнастички при жените започват утре участие в 37-ото Европейско първенство по художествена гимнастика в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Боряна Калейн спечели всички медали на Държавното първенство
Боряна Калейн спечели всички медали на Държавното първенство

Грациите са разделени в четири групи и в четвъртък ще изиграят съчетанията си с обръч и топка. Надпреварата започва в 10.00 часа сутринта и ще завърши в 19.30 часа. В петък състезателките ще играят с бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя при жените. По програмата утре българките Катрин Тасева и Боряна Калейн са във втория поток от 12.15 часа със стартови номера съответно 10 и 12. 

Първо двете ще играят с топка, а след това с обръчи. В потока на българките е защитаващата титлата си Линой Ашрам от Израел, сънародничката й Никол Зеликман, италианките София Рафаели и Александра Аджурджукулезе, Саломе Пажава от Грузия и други. Руските звезди Дина Аверина, Арина Аверина и Лала Крамаренко са в последния поток, който започва в 17.30 часа. В него са и представителките на Беларус - Анастасия Салос и Алина Харнаско. Влада Николченко и Виктория Оноприенко от Украйна са в първата група от 10.00 часа сутринта.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти