Eurosport предлага ново оригинално съдържание за “Ролан Гарос”

Eurosport предлага ново оригинално съдържание за “Ролан Гарос”

През 2021 г. Eurosport отново излъчва всяка точка и мач на всеки корт по време на Ролан Гарос. Бившата №7 в света Барбара Шет отново ще води излъчването на турнира от иновативното лондонско студио Eurosport Cube заедно със 7-кратния шампион от Големия шлем Матс Виландер. Те обаче са само част от екипа експерти, в който влиза друга култова телевизионна двойка – носителите на общо 24 титли от Големия шлем Борис Бекер и Крис Евърт, както и двукратният финалист на Ролан Гарос Алекс Кореча и Миша Зверев, който ще отразява надпреварата на място в Париж.

Европейските фенове отново ще могат да се насладят на несравнимата експертиза на членовете на експертния екип. Борис Бекер ще води своето предаване Matchball по Eurosport Германия, а Алекс Кореча ще показва всичко най-интересно от турнира на испанските зрители в своята рубрика Pasondas Bolas. Това не е всичко – водещите експерти на Eurosport за Италия и Швеция ще бъдат други две популярни лица от света на тениса – Роберта Винчи и Йонас Бьоркман.

Eurosport ще излъчи Ролан Гарос в над 50 европейски страни, като зрителите в Германия, Нидерландия, Полша, Румъния, Италия, Испания и Великобритания отново ще разполагат с ексклузивно локализирано съдържание по време на турнира.

Освен с 350 часа пряко предаване по време на квалификациите и основния турнир, Eurosport ще направи феновете съпричастни с надпреварата, като отново ще разкаже по неподражаем начин най-удивителните истории в турнира. Медията ще представи ново оригинално съдържание, посветено на някои от най-големите легенди на тениса, чиито подвизи на корта отново ще оживеят пред очите на зрителите.

Обръщайки поглед към някои от най-значимите моменти в историята на тениса, Eurosport ще представи два нови епизода на поредицата „Пионери“, посветени на Алтеа Гибсън и Били Джийн Кинг. В същото време популярната поредица „Player’s Voice” ще продължи с ексклузивни интервюта с Франсис Тиафо и настоящата шампионка на Ролан Гарос Ига Швьонтек.

Налична на мобилното приложение Eurosport App ще бъде поредицата „Изграждането на легенда“, която ще разкаже историята на трансформацията и модернизацията, които е претърпял комплексът „Ролан Гарос“, за да придобие настоящия си вид. Поредицата ще включва интервюта с някои от легендите на турнира като Крис Евърт, Жустин Енен и Майкъл Ченг.

Новата перла в короната на Eurosport за Ролан Гарос е поредицата „Рафа 14“. В нея Матс Виландер, Алекс Кореча, Борис Бекер и Тони Надал ще анализират 13-те триумфа на Матадора в Париж и ще опитат да отговорят на големия въпрос – задава ли се титла №14? Поредицата ще бъде налична на дигиталните платформи на Eurosport, както и на каналите на медията в социалните мрежи.

Нов оригинален подкаст, чиято мисия е преодоляването на границите, предразсъдъците и проблемите, изпитвани от много спортисти по света, също ще бъде част от програмата на Eurosport за Ролан Гарос. „Първично“, чиито водещи ще бъдат Греет Минен и Алисън Ван Уитванк, ще засяга теми, свързани със сексуалната ориентация, и ще бъде наличен на всички подкаст платформи.

Кампанията на Eurosport за тазгодишното Открито първенство на Франция, чиито слоган е „Ролан Гарос блести по-дълго“, е посветена на реформа, която е напълно нова за турнира – въвеждането на вечерни сесии, което ще позволи на зрителите на наблюдават тенис от световна класа от сутрин до вечер.

Скот Иънг, старши вицепрезидент на отдел „Продукция и съдържание“ в Eurosport, заяви: „Турнирите от Големия шлем са неделима част от Eurosport. Освен продуктовата стойност, която придаваме с нашите експертиза и иновации, смятам, че допринасяме за развитието на тениса като спорт. Нашето отразяване на всеки мач в линейните, дигиталните и социалните ни канали ще удовлетвори дори най-взискателните фенове. Тенисът е спорт с богата история, а смятам, че никой не умее да разказва истории по начина, по който го правим ние. Разполагаме с водещи и експерти от световна класа, които са обединени в стремежа да представят Ролан Гарос по възможно най-увлекателния начин на феновете. Много съм удовлетворен от подготовката ни за турнира и нямам търпение да споделим с почитателите своето вълнение от Ролан Гарос“.

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция се провежда от 30 май до 13 юни.

Още от Медии

Виж всички