Лудогорец уреди Кахлина на по-ниска цена

Лудогорец уреди Кахлина на по-ниска цена

Хърватският вратар Кристиян Кахлина на 90% ще остане в Лудогорец за постоянно. Както е известно, той игра под наем при "Орлите", като за отрицателно време измести Пламен Илиев от титулярната позиция под рамката. По принцип медиите в Хърватия писаха, че клаузата му за откупуване и наемът му са общо около 1 милион евро, но ръководството на десеткратните шампиони е успяло доста да свали цената му. Предполага се, че разградчани ще платят за него около 500 хил. евро, което е наистина отличен ход.

Самото желание на вратаря също е да остане в Лудогорец. Той предпочита да се бори за трофеи с екипа на "зелените", вместо да бъде с второстепенна роля в Горица. Факторът Валдас Дамбраускас също не е за подценяване, защото вратарят иска да продължи работата си с литовеца, тъй като двамата се познават още от Горица и са в отлични отношения.

Предполага се, че през новия сезон Кахлина ще се бори за титулярното място с нидерландеца Серджио Падт. Той идва в Разград от елитния Грьонинген, където бе съотборник с Ариен Робен. Продължава да е неясна съдбата на Пламен Илиев и Владислав Стоянов, а и Ренан дос Сантос все още не се е разделил с Лудогорец документално.

"Меридиан мач"

Още от БГ Футбол

Виж всички