Илиана Раева: Това не беше просто състезание, а истински спектакъл

Илиана Раева: Това не беше просто състезание, а истински спектакъл

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е изключително доволна от видяното по време на завършилото държавнно първенство по художествена гимнастика, категория Елит.

Боряна Калейн спечели всички медали на Държавното първенство
Боряна Калейн спечели всички медали на Държавното първенство

Тя специално поздрави Боряна Калейн за изключително силното състезание и спечелените пет от пет златни медала.

По отношение на втората българка на Европейското първенство - Катрин Тасева, Раева каза, че независимо от допуснатите грешки днес, вчера е направила много силен многобой. Тя твърдо вярва, че Катрин ще покаже най-доброто точно на Олимпиадата в Токио.

В интервю след турнира Раева отличи Татяна Воложанина, която изигра осем от осем съчетания без грешка и я нарече "невероятен боец и многобоец".

Тя не спести похвалите си към Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Радина Томова и добави, че момичетата са сътворили един истински спектакъл на финалите и всяка от тях е "захапала" надпреварата и не се е дала до последния уред.

Тя разказа по отношение на Стилияна Николова, че вчера са говорили много дълго с нея и треньорката й Валентина Иванова, за това, че гимнастичката е безкрайно талантлива, но това, което я разконцентрира е само и единствено емоционалността и желанието й да се докаже на всяка цена.

"Не искам от нея нито мисъл за класиране, нито за медали, а да отиде в Пезаро и просто с усмивка и увереност да покаже огромния си талант. Това се видя и днес, че когато Стилияна наистина излезе и покаже какво може, като си направи всичко, медалите й са сигурни. Очаквайте по-голям брой националки, още по-силна вътрешна конкуренция и много прекрасни моменти с нашите "златни момичета", добави Илиана Раева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти