Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Рекорден брой заявки за Държавното първенство по кикбокс в Панагюрище

Рекорден брой заявки за Държавното първенство по кикбокс в Панагюрище

Рекордните 664 състезатели ще участват на Държавното първенство по кикбокс в Панагюрище. Градът и местният спортен клуб Оптикс са за пръв път домакини на състезание, организирано от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Надпреварата ще се състои от 14 до 16 май. 

За първи път тази година двубоите ще се играят във всички стилове на дисциплината "татами", а именно "Пойнтфайтинг", "Киклайт контакт" и "Лайт контакт". Държавното първенство в Панагюрище ще включва и първото по рода си отборно състезание по "Пойнтфайтинг". 

"Клубът ще участва с 18 състезатели във всяка една възраст. СК Оптикс е създаден официално преди около 3 години и половина. Големият интерес се дължи на това, че кикбоксът в момента се развива в много добра посока. Това се случва благодарение на ръководството на Конфедерацията. Ние лично предпочитаме "татами" дисциплините, тъй като са по-близки и до другия спорт, с който се занимават повечето в клуба, а именно таекуондо. Надяваме се да оставим добро впечатление като домакини и да се справим, но основната част по организацията се поема от централата", заяви старши треньорът на СК Оптикс Здравко Еров. 

Държавното първенство по кикбокс започва в събота в 9:00 часа.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти