Директор на Интер: Отборът е отражение на Конте, искаме той да остане

Директор на Интер: Отборът е отражение на Конте, искаме той да остане

Ръководството на Интер държи Антонио Конте да остане в клуба и занапред. От вчера “нерадзурите” са шампиони на Италия и настроението при тях е приподвигнато. Преди година наставникът беше на крачка от раздяла, но в последния момент се разбра с шефовете да остане. Договорът му е до 2022 г. 

“Удовлетворението е изключително, това е исторически момент - заяви Марота пред Радио Anch'io lo Sport. - Израстването на тима е голямо в сравнение с миналия сезон, когато завършихме на точка зад Ювентус и играхме финал в Лига Европа. През настоящата кампания Конте успя да наложи онези принципи, които са в основата на успеха. Отборът е отражение на Конте и нямаме план “Б”. Имаме само план “А” и се надяваме Конте да остане при нас и да продължи този цикъл. Налице е отлична връзка между него, привържениците и клуба. Антонио е победител и през сезона досега не сме имали никакви проблеми, защото той винаги казва това, което мисли. А това нещо хубаво.” 

Конте посочи най-голямото оръжие на Интер
Конте посочи най-голямото оръжие на Интер

Относно евентуалното удължаване на контракта на треньора Марота заяви следното: “Наясно сме, че заради кризата сме изправени пред много трудности по отношение на приходите. Силата ни на пазара вече няма да е същата. Ще говорим с Конте, ще се чуем и със собствениците. Като цяло мисля, че е налице един оптимизъм. Положението е тежко за повечето големи клубове и трябва да намерим нов модел. По тази причина се роди и Суперлигата - просто защото досегашният модел вече не е устойчив. Проектът обаче беше бързо спрян. Трябва да се учим от всичко. Но е сигурно, че футболът се нуждае от промяна, защото в противен случай ще банкрутира.”

Още от Футбол свят

Виж всички