Пиоли: Златан прави останалите по-добри, Чалханоглу не е достигнал пълния си потенциал

Пиоли: Златан прави останалите по-добри, Чалханоглу не е достигнал пълния си потенциал

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от победата над Беневенто с 2:0. Тя дойде след две поредни поражения в Серия "А", но срещу тима на Филипо Индзаги "росонерите" не допуснаха изненада и се върнаха в топ 4. Пиоли похвали ветерана Златан Ибрахимович и сподели мнението си за играта на Хакан Чалханоглу, който реализира първия гол. 

"Без отборен дух не може да се постигне нищо. В последните седмици допуснахме някои грешки, но днес представянето ни беше добро. Златан Ибрахимович е голям шампион, а тези играчи правят останалите около себе си по-добри. Със сигурност Ибра ни липсваше, но реагирахме на трудностите и показахме характер. Освен всичко друго, Златан е много интелигентен и действа правилно тактически. Той не стои на едно място и така допълнително затруднява защитниците на съперника", коментира Пиоли. 

"Ако не бяхме взели пълния комплект точки, щеше да е огромно разочарование. Осъзнахме, че трябва да държим инициативата и да си подаваме бързо. Трябва обаче да сме по-стабилни, когато съперникът притежава топката, и да затваряме свободните пространства", продължи наставникът на Милан

"Според мен Чалханоглу още не е достигнал пълния си потенциал. Той е много качестен футболист, но трябва да е по-прецизен при финалното подаване. Искам от него да държи главата си високо вдигната и да преценява коя е правилната опция. С таланта, който притежава, Хакан може да вкарва двойно повече голове. Трябва да е по-амбициозен и да изисква повече от себе си", подчерта Пиоли.

Още от Футбол свят

Виж всички