Феновете на Локо почетоха легенди за Великден

Феновете на Локо почетоха легенди за Великден

Великден подрани на Лаута. Фенклуб „Локомотив Пловдив“ и The Magic of Plovdiv почетоха клубните легенди, като ги поканиха и дариха с разкошни кошници с лакомства по случай светлия християнски празник, пише "Марица". На стадиона дойдоха черно-бялата икона Христо Бонев, футболист №1 на Пиринска, Вардарска и Егейска Македония, екзекуторът на Дино Дзоф и рекордьор по отбелязани голове във вратата на Ботев - Гочо Василев от станалото покрай него световно известно село Делчево, Неврокопска околия. 

Вторият капитан на отбора от 80-те години Гальо Пеев, а също така вратарите Трифон Бръмбаров и Венко Камбуров. Почетен бе и виртуозния левичар от Кършияка Володя Фатов. Феновете не забравиха и един от най-великите треньори в клубната история - Атанас Драмов, под чието ръководство любимият им тим спечели първата купа през 1983 година, а през 1992 г. и бронзовите медали в първенството. Почетени бяха и живеещите в столицата Тодор Паунов и Веселин Балевски. Паунов има особена заслуга към Локомотив. Освен, че е основен играч в продължение на пет години, той посвещава в черно-бялата идея Христо Бонев като го води на стадиона на Асеновградско шосе, известен на старите филибелии като Старото Локо. 

От името на ветераните благодарност изказа вратарят от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век Трифон Бръмбаров. Негови емоционални думи насълзиха дори Христо Бонев. "Той е истинска легенда. С какво ли не го примамваха други отбори, но той предпочете родния Локомотив и го издигна до най-големите. Жалко, че са малко записите на мачове от онова време. Той беше световна класа".

Още от БГ Футбол

Виж всички