Боримиров се отказал от строежа в Бояна

Бившият футболист на Левски и националния отбор Даниел Боримиров се е отказал от намеренията си да строи спортен комплекс в столичния квартал "Бояна". Така стадион "Кривуля" ще остане със свободен достъп за всички. 

Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която е провела среща с част от гражданите, които миналата седмица протестираха срещу проекта на бившия национал и е поела ангажимент мястото да остане в сегашния си вид. 

"Игрището в кв. „Бояна“ остава в сегашния си вид – с естествена трева и напълно свободен достъп за всички боянчани и софиянци. Днес се срещнах с част от гражданите, които протестираха срещу проекта за изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка на бившия футболист от националния ни отбор Даниел Боримиров. През седмицата се срещнах и с г-н Боримиров, който отговорно и с разбиране се съгласи да не реализира проекта на игрището в „Бояна“", написа Фандъкова във Facebook. 

"Договорът за наем на терена за срок от 10 години и изграждането на спортните обекти беше сключен по решение на Столичния общински съвет, прието с пълно единодушие от всички политически сили през 2019 г. Пропуск е, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме инвеститори. 

В София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, така че моят ангажимент към г-н Боримиров е той да реализира проекта си на друго подходящо място в града ни. Благодаря и на хората от „Бояна“, с част от които днес се видяхме, а с други общувахме през социалната мрежа за конструктивния диалог, както и желанието им да участват в поддръжката на игрището", добавя кметът на София.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти