Петър Величков обясни своето решение и заяви: Да не търсят под вола теле

Петър Величков обясни своето решение и заяви: Да не търсят под вола теле

Бизнесменът Петър Величков, който е основна част от екипа на кандидат президента Димитър Бербатов, внесе яснота около своето гласуване за предстоящия конгрес на днешното заседание на Изпълкома. 

"Опитват се да търсят под вола теле, но няма как да стане. Бербатов вече го обясни, но нека да го направя и аз. Имаше кратко, лаконично предложение да се гласува за отмяна на решението за извънреден конгрес. Без дискусия, без мотиви. Имаше и гласуване, на което аз единствен гласувах против. Колегата Камен Костадинов напълно резонно предложи в решението да бъдат включени и мотивите за това решение, а именно че конгресът се отменя, тъй като след оттеглянето на оставката на Михайлов има промяна в основните обстоятелства довели до решението за този извънреден конгрес. След като решението бе допълнено с тези мотиви напълно резонно подкрепих това решение, което е в пълен унисон със многократно изразяваното от мен мнение, че трябва да се търси начин за провеждането само на един конгрес, който да освободи досегашното ръководство и да избере ново с мандат от четири години. 
 

Това мое разбиране е основно продиктувано от факта, че харченето на по няколкостотин хиляди лева за два конгреса през няколко месеца е кощунство и безобразие. Лесно се харчат парите на УЕФА, когато нямаш съвест и грам усещане за разумност на разходите. Моето възпитание и морал са други. Всяка стотинка, която може да бъде спестена и насочена в правилната посока за мен е важна. Трудно се управляват и се носи отговорност за чужди пари, в случая парите на УЕФА", заяви Величков пред Sportal.bg. 

Бомба! Боби Михайлов оттегли оставката си
Бомба! Боби Михайлов оттегли оставката си

Както е известно, след заседанието от футболната централа обявиха: "На днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов оттегли депозираната през октомври 2019 г. оставка и обяви намерението си да довърши гласувания му от Общото събрание през 2018 г. управленски мандат - позиция, която бе единодушно подкрепена от всички, присъствали на заседанието. На база на оттеглената оставка на президента Михайлов извънредният Конгрес, насрочен за 25 юни 2021 г., бе отменен, като и тази точка бе гласувана със 100-процентово единодушие. 
 

По този повод Sportal.bg се свърза с пресслужбата на БФС и попита следното: Това означава ли, че и Петър Величков е подкрепил въпросната позиция на днешното заседание на Изпълкома? Категоричният отговор бе “да”. 
 

Изненада! Човекът на Бербатов подкрепил Борислав Михайлов и гласувал да няма конгрес
Изненада! Човекът на Бербатов подкрепил Борислав Михайлов и гласувал да няма конгрес

Именно поради това бившият шеф на ОМВ уточни пред Sportal.bg какво точно се е случило.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти