Осем медала за българските състезатели на международния турнир по спортна аеробика в Букурещ

Осем медала за българските състезатели на международния турнир по спортна аеробика в Букурещ

Изключително успешно завърши участието на националния отбор по спортна аеробика на международния турнир в румънската столица Букурещ.

Българите завоюваха 2 златни , 5 сребърни и 1 бронзов медал.

Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев спечелиха златен медал в категория тройки. На финалите те изиграха съчетанието си без груби грешки и оставиха след себе си основните конкуренти от северната ни съседка.

При смесените двойки Папазов и Ана-Мария Стоилова се окичиха със среброто, изпреварени от Сармиза Николеско и Давид Гавриловичи.

Антонио Папазов спечели още едно сребърно отличие в индивидуалното си изпълнение, същото направи и Дарина Пашова, а Стоилова остана на крачка от медал, завършвайки на четвърто място.

Победителка при жените стана представителката на домакините Теодора Мадалина Куку.

В турнира при юношите и девойките българските състезатели грабнаха още 4 медала. Борислава Иванова е първа в индивидуалната надпревара при 15-17 годишните, а другата ни представителка Алекс Ангелова спечели бронзов медал.

Христо Манолов също грабна сребро.

При смесените двойки Иванова и Манолов останаха втори.

Състезанието в Румъния беше репетиция за целия отбор преди Световното първенство, което ще се проведе в Баку в края на месец май. То бе отложено миналата година заради световната пандемия от COVID-19.

Турнирът в Букурещ беше организиран и проведен на много високо ниво от Румънската федерация по гимнастика и Академия Лаура Кристаче. То беше изключително полезно и ползотворно за целия отбор.

За състезателите следва много кратка почивка. Само след няколко дни те ще заминат на подготвителен лагер в базата на комплекс "Планински изглед" в село Ябълковец, където ще останат до заминаването си за Световното първенство.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти