Споразумението за продажбата на Дарби Каунти е факт, Рууни остава

Споразумението за продажбата на Дарби Каунти е факт, Рууни остава

Английският клуб от Чемпиъншип Дарби Каунти ще има нов собственик, след като днес беше даден ход на сделка с испанската компания No Limits Sports Limited. Компанията е под контрола на испанския бизнесмен Ерик Алонсо. Прехвърлянето на акциите, което трябва да бъде одобрено от собствениците и директорите на клубовете от Футболната лига, трябва да бъде одобрено в близко бъдеще. 

"ФК Дарби Каунти прави това изявление, за да потвърди, че е постигнато окончателно споразумение за закупуване на клуба от No Limits Sports Limited", се казва в изявлението на клуба. 

Алонсо, който преди време е работил като съветник в Шефилд Уензди, обяви като огромна привилегия да вземе контрола върху клуб като Дарби Каунти. Той добави, че Уейн Рууни, в момента мениджър, ще остане на позицията си. 

"Очакваме с нетърпение момента, в който ще работим с Уейн Рууни и неговия екип и ще направим всичко възможно, за да подкрепим визията и амбицията на клуба", заяви Алонсо в изявление, разпратено до медиите. Също така искаме да благодарим на досегашния собственик на клуба Мел Морис и на екипа му за цялата помощ и подкрепата при изповядването на сделката". 

Шейх Халед бин Зайед ал Нехаян- милиардер от столицата на ОАЕ Абу Даби, имаше сериозен интерес през 2020-а година да купи клуба, но така и не се случи подобно нещо. 

Още от Футбол свят

Виж всички