Общо 12 медала за България от международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София"

Общо 12 медала за България от международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София"

Общо 12 медала завоюваха състезателките на България от международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София" за девойки ансамбъл, девойки индивидуално и жени, който завърши тази вечер в столицата.

Татяна Воложанина спечели пет отличия - злато в многобоя и на финала на бухалки и сребро на обръч, топка и лента.

Стилияна Николова е шампионка на топка, а Ева Брезалиева взе бронзови медали в многобоя и на обръч.

Ансамбъл девойки в състав Камелия Петрова, Мария Стаменова, Александра Василева, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Сузан Паладиян е с пълен комплект медали. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова станаха трети в многобоя, завоюваха златото в съчетанието с пет ленти и сребро на финала с пет топки.

При девойките Никол Тодорова се окичи с бронз на финала на обръч.

България участва в турнира със 7 гимнастички при девойките, 8 при жените и ансамбъл девойки.

"Много се радвам, че успях да си изиграя съчетанията. Имах грешки, но съм доволна. Трябва да съм по-спокойна, защото всичко мога. На тренировка правя всичко точно", каза Воложанина след надпреварата.

"Зз съм много доволна от момичетата. Децата много се стараят, бяха много добре подготвени. Състезанието беше много силно, голяма конкуренция. Винаги ми се иска те да бъдат малко по-концентрирани, да играят без грешка, да са спокойни, артистични, но това става с много опит в залата за тренировки и с участие на турнири", коментира пред БТВ главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова.

Утре в зала "София" започва държавното отборно първенство по художествена гимнастика за девойки до 10 години, девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти