Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Европейското по таекуондо за мъже и жени в София започва в четвъртък

Европейското по таекуондо за мъже и жени в София започва в четвъртък

Само след два дни София ще стане столица на най-добрите таекуондисти от цяла Европа. България ще бъде домакин на Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени. Над 700 състезатели ще премерят сили в битката за титлата европейски шампион. 

Първенството е под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел, която лично ще открие надпреварата. Освен нея специални гости са министърът на спорта Красен Кралев, членът на МОК  Мариус Вайзер, както и много други ръководители на световното и европейско таекуондо. 

България ще бъде представена от 12 състезатели при мъжете и жените, сред които и играещият старши треньор Фарзад Золхадри. Ето и целия отбор на България:

Мъже:

кат. 54 кг – Любомир Богданов

кат. 58 кг - Даниел Ладжев

кат. 63 кг – Божидар Аврамов

кат. 68 кг  – Владимир Далаклиев

кат. 74 кг  – Фарзад Золхадри

кат. 89 кг - Теодор Здравков

кат.+87 кг – Кристиан Златев

Жени:

кат. 46 кг  – Габриела Кацарова

кат. 49 кг  – Николет Костова

кат. 53 кг – Илина Иванова

кат. 62 кг – Калина Петрова

кат. 67 кг – Емилия Тасева

Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени ще се проведе в хотел Милениум в София. Любителите на таекуондо ще могат да наблюдават на живо всеки ден полуфиналите и финалите, които ще бъдат излъчени в ефира на Нова спорт. Освен това всеки ден има подсигурен стрийм от Европейското, а линкове ще бъдат пускани във фейсбук страницата на Българската федерация по таекуондо.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти