Митко Илиев: Цялата нация стиска палци новият селекционер да запали искрата

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев изрази надежди, че новият национален селекционер Ясен Петров ще успее да поведе “трикольорите” към възход. Ето какво заяви нападателят преди старта на световните квалификации.

Стана ясна програмата на националите
Стана ясна програмата на националите

"Цялата нация стиска палци новият селекционер да запали искрата. Знам колко позитивен и амбициозен човек е Ясен Петров. Важното е ние футболистите да променим мисленето, манталитета и начина, по който изглеждаме. Основната роля е ние как ще излезем на терена.

Вижда се, че доста нови футболисти ще получат шанс. Това е хубаво. Нужни са нови хора. Всеки, който е повикан е амбициран да се докаже на новия селекционер. За жалост Тошко Неделев и Недялков са контузени. Мартин Луков също имаше малшанса да се контузи. Всеки повикан ще даде максимума от себе си. Пожелавам си всички да сме здрави и във форма. Тактиката на един отбор зависи от футболистите. Нямаме Стилиян, Мартин, Бербатов...всеки от нас трябва да поеме отговорност. Натрупаме ли точки, победи и добра игра, усмивките ще се върнат.

Ще се опитаме да бъдем равностойни на Италия и Швейцария. Във футбола не винаги по-добрите отбори побеждават", каза той пред колегите от БНТ.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти