Треньорът на Спартак (Вн): Футболът срещу Дунав след почивката – това е нашата игра

Треньорът на Спартак (Вн): Футболът срещу Дунав след почивката – това е нашата игра

Коренно различен Спартак (Варна) в двете полувремена видяхме срещу Дунав във Варна вчера. В крайна сметка лидерът на Североизток взе дежурните си трите точки след 3:1 и прекрасен футбол след почивката. Пред "Петел" треньорът на спартаклии Васил Петров изрази задоволство от осмата поредна победа и обясни защо неговите подопечни са показали две лица. Ето какво каза Васил Петров: 

„Излязохме отпуснати, не бяхме концентрирани. Сякаш мислехме, че русенци сами ще се бият. Искам да поздравя Дунав, че играха футбол, бяха мотивирани, нахъсани. През първото полувреме не ни се получаваше това, което искаме - да сме агресивни, креативни и да атакуваме, това, което винаги искам. След корекциите на почивката нещата си дойдоха на мястото. През второто полувреме наложихме пълен игрови превес, създадохме много положения, логично направихме пълен обрат, можехме да реализираме и още голове. Казах на момчетата, че монетата има две страни. През първото полувреме видяхме едната й страна, а през второто – другата, която бе по-привлекателна за нас. Радвам се също, че смените отново оправдаха доверието. Йоан и Анте вкараха головете за обрата, Мирослав също се включи силно и можеше да отбележи. Това искам от тези, които влизат по-късно – да вдигат нивото ни и да накланят везните в наша полза, а не да са посредствени. За дузпата не бях определил Йоан да я изпълни, но на терена те са се разбрали. Радвам се, че той пое отговорност и успя. 

Освен всичко друго, проявихме и характер, тъй като някои момчета бяха неразположени през седмицата. Болните Вили Боев и Иван отпаднаха, болни бяха също Мартин, Янаки и Янчо, но стиснаха зъби и играха. Кристиан бе на високо ниво като десен бек, използвах го там, тъй като двата ни леви бека липсваха. Той беше допълнително мотивиран, тъй като се изправи срещу родния си клуб. Добре е, че е универсален и е полезен и на други постове. Съжалявам, че Мехмед Сабри не можа да вкара гол, тъй като това щеше да повиши самочувствието му, но вярвам, че ще бележи занапред. 

Спокоен съм за него. Дали Спартак ще израства, ако играе в повече мачове, като днешния? Вижте, днес ни поведоха, трябваше да реагираме и да обръщаме резултата, за разлика от предните срещи. Това от една страна е добре, за да видим на какво ниво се намираме и каква е реакцията ни в хода на мачове под напрежение. Искам Спартак да играе така, както през второто полувреме срещу Дунав. Към това се стремим, за това работим".

Още от Трета лига

Виж всички