Гледай на живо

Дания и Англия не се победиха, всичко ще се реши в последните мачове - на живо от Германия с пратениците не Sportal.bg

Комисарят в ЕС Мария Габриел ще е патрон на Европейското по таекуондо в София

Комисарят в ЕС Мария Габриел ще е патрон на Европейското по таекуондо в София

Г-жа Мария Габриел – европейски комисар с ресор иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж ще бъде патрон на предстоящото Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени. През април за първи път България ще бъде домакин на престижната надпревара, в която участие взимат най-титулуваните атлети в олимпийския боен спорт. Предвид важността на първенството г-жа Габриел е приела поканата и лично ще открие едно от най-важните европейски спортни събития преди Олимпийските игри в Токио.

Новината идва след среща между българския еврокомисар и Слави Бинев в качеството му на Член на Борда на Директорите на KUKKIWON, президент на БФТ, президент на Европейската Професионална Таекуондо Федерация и вицепрезидент на Световната, и вицепрезидент на Taekwondo Europe.  По време на разговора присъстваха и инж. Васил Червенков-независим оценител и рецензент към ЕК, старши съветник на Областния управител на Област Варна и д-р Александър Минев - генерален секретар на Българска Таекуондо Федерация. Основна тема на срещата е възможността за задълбочено съдействие на Европейските институции за ефективно развитие на спорта, а първата набелязана стъпка е подписването на двустранен Меморандум за сътрудничество между Европейската Комисия и Световната таекуондо централа KUKKIWON в чието ръководство е бившият представител на ЕП – Слави Бинев.

Като последващи действия за реализиране на общите цели за напредък в спорта Европейският комисар г-жа Мария Габриел и г-н Слави Бинев набелязаха посещението на Президента на KUKKIWON Донг Суп Лий, председателя на Борда на директорите Кап Кил Джон и президента на Световната Професионална Федерация Сънг Хо Банг в Европейските институции. Идеята е в качеството си на ръководители на Световната Таекуондо Централа и бивши представители на корейския парламент те да проведат срещи на високо ниво, а демонстративният отбор на KUKKIWON да представи в сърцето на ЕС най-невероятното бойно шоу в света и предимствата на спорта и в частност – Таекунодо.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички