Националите започнаха подготовка, оперираха Петър Белберов

Националите започнаха подготовка, оперираха Петър Белберов

Националният отбор по бокс за мъже няма много време за почивка. След успешното представяне на турнира за Купа "Странджа" и спечелените три титли от Радослав Панталеев (91 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Даниел Асенов (52 кг), както и един бронз на Петър Белберов (+91 кг), представителният тим отново е в залата.

До края на март старши треньорът Жоел Арате и неговите помощници Александър Александров и Валентин Поптолев ще водят подготовка на базата в "Дианабад". Допълнително ще се решава и на кои турнири лъвовете ще участват през април.

Един от водещите боксьори Петър Белберов ще пропусне подготовката, тъй като беше опериран в началото на седмицата. Той получи контузия на ръката (разскъсване на мускул) на полуфиналите на Купа "Странджа" и тепърва ще се уточни колко време ще отнеме възстановяването му.

Женският национален тим, който се отличи на "Странджа" с две титли на Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг), както и с два бронза на Светлана Каменова (57 кг) и Мелис Йонузова (69 кг), също започва от днес своята подготовка на базата в "Дианабад". Ангел Ангелов, Фикрет Ереджебов и Петър Лесов ще водят занимания до 15 март.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти