Ивелина Илиева е със скъсана предна кръстна връзка, започва физиотерапия

Ивелина Илиева е със скъсана предна кръстна връзка, започва физиотерапия

Неприятна вест долетя от националния отбор по джудо. Най-добрата ни състезателка при жените и единствената ни дама с олимпийска квота за Игрите в Токио в този спорт Ивелина Илиева е със скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно, научи Sportal.bg. Тя получи контузията на Мастърс турнира в Доха по-рано през месеца, но след направен ядрено-магнитен резонанс е станала ясна новината за тежката травма.

31 "Пътят към Токио" с Ивелина Илиева
Илиева и треньорът й Свилен Скерлев са отхвърлили варианта операция, тъй като възстановяване ще й отнеме 10 месеца, което означава, че тя със сигурност ще пропусне Олимпиадата в Токио, за която чака вече 9 години.
Носителката на европейски отличия в категория до 57 кг е взела решение да опитат възстановяване с физиотерапия, като надеждите са Илиева да се върне на състезателното татами до 3 месеца.
31 "Пътят към Токио" с Ивелина Илиева
Това не е първа сериозна контузия за Илиева на левия крак. През есента на 2015 г. отново на състезание тя получи сериозна травма на лявото бедро и се наложи да претърпи операция. Тя направи всичко възможно да се завърне по-скоро на татамито, за да преследва мечтаното участие на олимпийски игри. Илиева се завърна към състезанията по-рано от нужното време за пълно възстановяване и дори успя да спечели сребърен европейски медал през 2016 г. В крайна сметка съвсем малко не й стигна да се класира за Олимпиадата в Рио де Жанейро и така мечтата остана за Токио. След като вече имаше сигурна квота за Япония, Игрите бяха отложени с една година заради пандемията от COVID-19.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти