Радуканов: Силата на ЦСКА е в името, стадиона и собственика (видео+галерия)

Радуканов: Силата на ЦСКА е в името, стадиона и собственика (видео+галерия)
Георги Пеев: Младите са непостоянни, затова България не продава футболисти
Георги Пеев: Младите са непостоянни, затова България не продава футболисти

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Милен Радуканов гостува в "Студио Дерби", където коментира моментното състояние на ЦСКА-София и предстоящото дерби с Левски. Според Радуканов "червените" вървят в правилната посока на развитие.

"Силата е в името на ЦСКА и в стадиона. Като стъпиш там, се чувстваш по съвсем различен начин. Отборът има стабилен собственик, който се вижда, че иска да изгради отбора отново. Има стабилни финанси, след като се привличат такива футболисти. Няколко пъти се сменят треньорите, но сега се залага на Бруно Акрапович, който се доказа в Локомотив (Пд) и смятам, че това е правилна крачка. Виждат в него бъдещето и той си го е заслужил. Опитва се да се смени схемата на игра и се надявам тя да им донесе успех".

Бившият защитник говори и за националния ни отбор:

13 Георги Пеев и Милен Радуканов в "Студио Дерби"
"Знаете ли какви са критериите, по които се избира национален селекционер? Как се случват нещата? Преди 5-6 години кандидатствах за селекционер на Латвия или Естония до 19 години, имаше конкурс обявен. В България знаете ли как се избират? За мъжкия отбор е нормално може би да се събира и да се обсъжда, но надолу как се избират? По заслуги ли? Дали някъде нещо не е сбъркано?
Но за мъжкия отбор трябва да е човек, който е постигнал нещо, да предизвиква респект. Това е най-високото ниво в България. Трябва да имаш зад гърба си солиден опит и успехи. Вече при по-младите трябва да са млади специалисти според мен", заяви Радуканов
Гонзо със сензационно предложение към ЦСКА-София
Гонзо със сензационно предложение към ЦСКА-София
Той сподели проблема на младите футболисти в България. Специалистът, който за последно бе начело на столичния Септември, заяви, че родните таланти нямат желание за работа.
"Преди ние гледахме треньора в очите. Каквото заповяда - това. Сега младите футболисти може да ми се обидят, но искат всичко да се случи твърде лесно. Те идват на тренировка, тренират по час и половина и това е. Идват сърдити, изказват мнения после, недоволстват.
За мен първите 7 години са най-важните. В България всички казват, че учителите, средата са виновни, но не. Първите 7 години са в основата на всичко, което ни се случва като държава в момента.
13 Георги Пеев и Милен Радуканов в "Студио Дерби"
Разликата с европейските отбори е в манталитета и желанието за работа. Тук искат лесно да им се случват нещата. Винаги са уморени, винаги им е много. Няма как да излезеш там и да се сравняваш с останалите. Трябва да имаш два пъти повече желание и да тренираш два пъти повече.
Трябва да се работи. Ние, треньорите, също имаме вина, защото трябва да натискаме, но самосъзнанието е много важно. Ти колкото и да му викаш "Айде, давай", той като не иска, насила хубост не става. После излизаме на международната сцена и се вижда всичко", допълни Радуканов.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички