БФХГ утвърди съставите на националните отбори индивидуално

БФХГ утвърди съставите на националните отбори индивидуално

Управителният съвет на БФХГ утвърди съставите на националните отбори жени и девойки индивидуално за следващата година. По предложение на Бранимира Маркова в основния състав при жените влизат седем гимнастички: Боряна Калейн, Катрин Тасева, Татяна Воложанина    , Вая Драганова, Лъчезара Пекова, Валерия Ватова и Катрин Цонева.

Още 7 гимнастички са включени с разширния състав на националния отбор: Леонор Божанова, Никол Атанасова, Красимира Илиева, Ева Брезалиева, Стиляна Николов, Радина Томова и София Иванова.

Във връзка с отложената селекция на национален отбор - девойки индивидуално за 2021 г и във връзка с изготвянето на проекта за финансиране на БФХГ към Министерството на младежта и спорта, УС утвърждава национален отбор девойки индивидуално до провеждане на селекцията както следва:
1. Виктория Георгиева - клуб Левски Триадица
2. Виктория Пенева - клуб Импала Стара Загора
3. Ивон Бошкилова - клуб Левски
4. Моника Младенова - клуб Левски Илиана
5. Никол Тодорова - клуб Авангард
6. Дара Стоянова - клуб Диляна Прима Пазарджик
7. Жана Пенчева - клуб Левски Триадица

Предложеният състав се базира на обективни критерии - Виктория Георгиева, Виктория Пенева и Моника Младенова са настоящи членове на основен и разширен състав на НО девойки индивидуално. Ивон Бошкилова е следващата състезателка по класиране от проведената селекция за НО преди година, състезателките Никол Тодорова, Дара Стоянова и Жана Пенчева са първите три, класирани в многобоя на ДП "ЕЛИТ" 2020г. във възраст ДМВ, които преминават в ДСВ през 2021 г.

Предложението отговаря на изискването за включени минимум 2 възрастови групи с оглед на приемствеността в отбора.

Утвърдените състезателки имат статут на национален отбор девойки индивидуално до провеждане на селекцията през 2021 г и като такива нямат квалификация за ДП "ЕЛИТ" .

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти