Царско село подава жалба: Ние сме фактор в първенството, няма да позволим такова отношение

Царско село подава жалба: Ние сме фактор в първенството, няма да позволим такова отношение

Царско село пуска жалба срещу съдийството на вчерашния мач на тима срещу ЦСКА-София. Претенциите на клуба са най-вече, че реферът е подминал игра с ръка на Греъм Кери, след която се е стигнало до попадението във вратата на Джони Пласид.

"Отборът на Царско село изигра пореден добър мач в българското първенство срещу ЦСКА, но отново бе грубо ощетен от съдиите.

От началото на сезона реферите допускат грешки в няколко мача, които пряко влияят върху крайния резултат. В неделя вечер станахме свидетели на поредната такава, която ни кара да мислим, че тя и останалите грешки не са случайни, а се превръщат в тенденция.

Няколко кръга ръководството на Царско село подава жалби срещу реферите. Сега отново ще бъде внесена такава в Съдийската комисия към БФС срещу главния съдия Станимир Тренчев.

Най-фрапантната грешка бе в последната минута на двубоя, когато реферът подмина явна игра с ръка на Греъм Кери от ЦСКА при повеждането на топката, а след това се стигна до единствения гол. Според последните промени в правилата на футболната игра след всяко докосване на топката с ръка от атакуващ футболист (дори и случайно), което води до организиране на голова възможност, трябва да бъде отсъден пряк свободен удар за защитаващия се отбор.

Забелязва се очевидно негативно отношение към Клуба от страна на някои рефери, което води до грешки (умишлени или не), които оказват пряко влияние върху крайния резултат на няколко наши срещи.

Искаме открито да заявим, че няма да позволим подобно отношение. Резултатите показват, че Царско село е фактор в първенството и вероятно това не се харесва на мнозина. Ние ще продължим да предприемаме действия и ще подаваме жалби срещу съдиите при всяка една констатирана несправедливост към нашия отбор."

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти