Марек би и Пирин (ГД), остава лидер на Югозапад

Марек би и Пирин (ГД), остава лидер на Югозапад

Марек спечели нова победа, макар отборът да бе в сложна ситуация. Дупничани надделяха с 2:0 у дома над Пирин (ГД), намирайки се в тежко положение с болни футболисти. Въпреки това футболистите на Светослав Георгиев изиграха умно мача и взеха успеха за радост на над 400 зрители на ст. „Бончук“, които отново си купуваха по няколко билета за вход.

Марек поведе срещу неврокопчани още в 7-ата минута, когато Димитър Владимиров от трудна ситуация с едно докосване прониза Абди Абдиков за 1:0. Второто попадение падна чак в 74-ата минута, когато Веселин Любомиров направи самостоятелен пробив по дясното крило и сервира топката на точката на дузпата на Димитър Чечев, който не сгреши – 2:0. Секунди след попадението Чечев бе заменен от Иван Георгиев, който е един от болните футболисти и до последно се смяташе, че ще остане извън състава. Самият Георгиев можеше да покачи резултата в 82-ата минута, останал сам срещу Абдиков, но опитният вратар отрази удара му.

За отбелязване е, че Пирин (ГД) се държеше добре през целия мач, но не създаде нито едно голово положение пред вратата на Младенов.

Със спечелената победа Марек остава на първо място в класирането на Югозападната Трета лига и вече има актив от 29 точки.

Още от Трета лига

Виж всички