Върба даде обяснение за слабата игра и грубите грешки на Лудогорец в защита

Върба даде обяснение за слабата игра и грубите грешки на Лудогорец в защита

Наставникът на Лудогорец Павел Върба отдаде слабата игра на тима в защита и поредната порция груби индивидуални грешки на силата на Антверпен. Орлите допуснаха домакинско поражение с 1:2 от белгийския тим първия си двубой от груповата фаза на Лига Европа, а след срещата чешкият специалист заяви:

“Допуснахме неточности. Играта не беше това, което искахме. Губехме топката. Някои играчи играха за първи път в Европа. На някои напрежението им дойде повече.

Имахме три-четири чисти положения на контраатака, при които не бяхме точни”, каза Върба. След това той бе попитан защо Антверп имаше толкова много положения, на което отговори:

“В Лига Европа играят много качествени отбори. Нормално е да създават положения. Не е като в българското първенство. Тук не ни създават много положения”, оправда Върба слабата игра на вътрешните халфове, бранителите и вратаря.

“За нас това беше много важен мач. Чакат ни още пет мача, ще бъде много тежко, ще видим какво ще се случи. Остават още 15 точки, надявам се да спечелим повечето от тях”, добави Върба.

Още от БГ Футбол

Виж всички