Кандидат за шеф на БФС: Нашият шампионат е безсмислен, решава се кой да влиза и кой да излиза

Кандидат за шеф на БФС: Нашият шампионат е безсмислен, решава се кой да влиза и кой да излиза
Финансовият благодетел на Марица (Пловдив) и кандидат за президент на БФС Христо Христов коментира ексклузивно пред Sportal.bg състоянието на футбола в България и работата, която се върши за него. Христов отправи остри критики към БФС, като заяви, че се решава кой тим да влезе в дадена група и кой не, което обезсмисля шампионата.
Босът на Марица (Пд): Трябва да обърнем внимание на школите, нямаме основата, а наливаме пари само отгоре
Босът на Марица (Пд): Трябва да обърнем внимание на школите, нямаме основата, а наливаме пари само отгоре
"Имам подкрепата на други отбори за кандидатурата ми. Всеки кандидат ще има. Реалист съм, не храня големи надежди. Ако изобщо има конгрес, знам, че ще започне едно лобиране на хора. Моята идея е хората да разберат, че има аматьорски футбол. Ще работя за това да възродим него, да започнем отдолу и да развием школите.
Аз не съм измислил това нещо, всички го казват, но никой не го прави. Не е нормално неща, които казах аз на моите пресконференции, след време членове на Изпълкома да ги потвърждават. Споменах, че има стадиони в efbet Лига, които не отговарят на изискванията. След време Изпълкома го потвърди. Кой ги лицензира тия стадиони - БФС или лекарският съюз? Имали сме слабо съдийство, еми кой ги назначава тия съдии? Треньорът бил сменян с Гошо, с Пешо, с Тошо, еми кой ги избира тия треньори? Не съм аз, избира ги Изпълкома. После се оплакват".
18 Христо Христов - Първа кандидатура за президент на БФС
"Призовавам всички журналисти да решат задачата как отборът на Своге получи правото да играе професионален футбол и ще разберете как се управлява БФС. Уважения към този отбор, имат прекрасен състав, но защо не влезе примерно Черноморец? Тогава ще се разбере как се вземат решенията в Изпълкома. Това решение показва, че нашият шампионат е безсмислен. Решава се кой влиза, кой излиза. Във Втора лига се съкрати шампионатът, без да са изиграли отборите равен брой мачове. Това за мен е промяна в класирането", призна босът на Марица.
Президент на футболен клуб: Лично дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме мач (видео)
Президент на футболен клуб: Лично дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме мач (видео)
Христов коментира и останалите кандидати за поста, като заяви: "Конкурентите ми са с опит във футбола. Бих се радвал да има и нови кандидатури, българският футбол има нужда от ново управление. Дали ще съм аз, дали ще е друг, важното е да се даде ново начало. Аз съм съгласен, че президентът на БФС трябва да може да каже "не". Казваш "не", когато не си зависим".
"Зарадвах се на господин Букарев, когато каза, че има черно тото. Относно моите думи на пресконференцията, че съм бил побутнат да дам подкуп на лице от Изпълкома: Явил съм се лично и дадох показания. Предоставил съм необходимите документи и помолих органите освен моите думи да се занимаят и със случая на Своге, за да разберат как стават нещата с футбола в България.
18 Христо Христов - Първа кандидатура за президент на БФС
Попитах тази комисия, която ме извика, на какво основание го прави. Комисията по етика и феърплей няма никакво право да ме вика. Но там също поставих въпроса, защо ме викат и как Своге влезе във  Втора лига. Защо комисията не се занимава с този случай? Нима това е феърплей? Не знам дали се води разследване. Аз съм си изпълнил задълженията, не съм отказвал никога и винаги съм се явявал и съдействал на органите на реда", допълни той.

Още от БГ Футбол

Виж всички