Появи се нов кандидат за шеф на БФС

Появи се нов кандидат за шеф на БФС

Един от сегашните членове на изпълкома на БФС най-вероятно ще се включи в битката за президентския пост на 12 декември, информира "24 часа".

49-годишният Петър Величков от няколко мандата е в управата на футболната централа. Освен като ръководител в OMV в кариерата си е работил и като управител на верига бензиностанции на най-голямата румънска компания “Петром СА”. Също така е бил член на борда на директорите на “Петром” в Молдова.

Кандидатурата вече имала подкрепата на няколко от останалите членове на изпълкома, които не били съгласни с евентуалното издигане на вицепрезидента Емил Костадинов за поста на Борислав Михайлов.
И двамата обаче не са обявили официално, че ще се борят за овакантеното място от Борислав Михайлов.

Към момента единствено Христо Порточанов и Христо Христов са декларирали, че смятат да се кандидатират.

Порточанов обаче може да заема длъжността само един мандат, защото след промяната на устава, направена според изискванията на ФИФА и УЕФА, имаш право да управляваш само до навършването на 70 години. Създателят на чудото “Нефтохимик” в момента е на 67.
Христо Христов пък е напълно непознат на широката футболна общественост.

Бизнесменът е основен спонсор на пловдивския “Марица”.

Един от сегашните вицепрезиденти - Атанас Фурнаджиев, сподели в сутрешния блок на bTV, че очаква 4-5 кандидатури за президент на извънредния конгрес през декември.

Според него бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров би бил идеална кандидатура, но трудно би се съгласил да се прибере в България.

Говори се, че и Димитър Бербатов може да влезе в нечии екип или да издигне самостоятелна кандидатура за конгреса. Всички мераклии за президент трябва да са ясни 10 дни преди конгреса.

Още от БГ Футбол

Виж всички