Гледай на живо

Евро 2020: Австрия - Северна Македония 1:1

Благо Георгиев откри своята футболна академия

Благо Георгиев откри своята футболна академия
Бившият национал Благой Георгиев официално откри днес своята футболна школа, която носи неговото име. BG7 football academy by Blagoy Georgiev прие деца от 6 до 15-годишна възраст, които ще получават целогодишна подготовка с професионални треньори и учители, а всеки месец известни футболисти ще ги вдъхновяват с  лекции, информират от ПРофайл.

"Това е един амбициозен проект, който има за цел да извлечем най-доброто от малките таланти на страната ни и да ги подготвим за голяма футболна кариера. В академията от голямо значение ще бъде тристранната комуникация- деца, треньори и учители. Базата, която сме осигурили в новия комплекс е последен писък на модата, а академията ще предоставя възможност и за международно развитие, чрез колаборации с немски и руски грандове", споделя Георгиев относно новото си поприще.

BG7 Football Academy by Blagoy Georgiev е единствената база в България, която разполага с игрища с изкуствена настилка, покрита с коркови гранули. До пет години това ще са единствените позволени такива в Европа, а ЕС се очаква да забрани масово използваните пластмасови и гумени гранули, заради огромните рискове от замърсяване на околната среда и здравословния риск за играчите. Европейската Агенция по Химикали (ECMA) е споделила множество пъти своите притеснения, относно този въпрос.

Младите таланти ще могат да се записват за академията в новооткрития комплекс WINBET ARENA by Blago Georgiev на ул. "Суходолска" №175. Самият комплекс разполага с 6 корта с червена настилка , създадени по последна технология, 3 мини-футболни покрити игрища и стадион за официални мачове.

Още от БГ Футбол

Виж всички