Филип Кръстев: Преди време отказах на Левски и ЦСКА, в Европа всичко може да се случи (видео)

Филип Кръстев: Преди време отказах на Левски и ЦСКА, в Европа всичко може да се случи (видео)

Големият талант на българския футбол Филип Кръстев се надява, че отборът ще успее да се представи на добро ниво в европейските клубни турнири. Полузащитникът е на мнение, че “белите” са заслужили мястото си в Лига Европа с играта си през сезона.

”Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен, а също така и на всички съотборници и треньори в Славия за отличния сезон, който направихме. Нямахме конкретни цели да ставаме втори или трети и да играем в Европа, но колективът бе доста добър и трудът ни се възнагради. Имахме и малко късмет, но като цяло особено през втория сезон показахме много добра игра и заслужихме успеха”, каза Крсътев.

“Господин Загорчич бе ключов за нашия успех, защото той сплоти отбора и има голяма заслуга за колектива, който изградихме. Много уважаваме г-н Загорчич, но в същото време ни е като приятел. Връзката ни е много силна с него”, заяви още Филип.

73 Славия - Ботев Пловдив
“Ние ще излизаме 100% във всеки един мач. Ще е интересно в този формат на Лига Европа само по един двубой. Никой не е свикнал да играе така и в един мач всеки може да победи всеки. Моята амбиция е да стигнем възможно най-далеч. Можем да се изправим срещу много силни отбори. Ако играем мач за мач можем да стигнем напред. За новия сезон целта е да надградим и да и да продължим да показваме добра игра”.
18-годишният халф също така заяви, че ще е изключително щастлив, ако получи повиквателна за националния отбор, но също така изтъкна, че неговата цел е да върви напред като футболист.
“Националният отбор е най-важната част от кариерата на един футболист. Аз винаги съм мечтал да съм част от него. Не мисля за повиквателна към момента. Аз се стремя да се подобрявам с всеки изминал ден, а ако селекционерите преценят, че мога да помогна на тази възраст, ще съм много щастлив да бъда част от тима”.
14 Филип Кръстев - футболист на кръга
Кръстев също така заяви, че създалия се спор между клуба и агента му Николай Жейнов не му е повлиял, тъй като неговата работа е да се труди на терена и в тренировките.
“Да имам отношения с Николай Жейнов, нищо не се е променило. Аз си гледах моята игра и се опитвах да не обръщам голямо внимание. Не мисля, че е станало кой знае какво в спора между него и клуба. Аз продължавам да съм си с Жейнов. Славия има доста контакти в чужбина и клубът може да се помогне на играчите без да участват мениджъри, такава е политиката на клуба и затова така се получи в случая”, обясни Кръстев.
Филип заяви, че не смята, че трансферът в сателита на Манчестър Сити - Ломел, го е променил, защото е наясно, че има още много път да извърви в своята кариера. Също така изтъкна важността младите футболисти в чужбина да знаят езици, за да се подпомогне адаптацията им.
87 Наградиха Славия с бронзовите медали
“Аз се опитвам да стоя стъпил на земята и не се главозамайвам, защото има още много път да извървя. Ломел е добър проект, защото отборът ще бъде изграден от млади футболисти като мен и целта е да се изкачи отбора в по-горната дивизия. Знам английски на доста добро ниво, ще се опитвам да уча и други езици в бъдеще, защото е много важно да можеш да комуникираш с хората. Преодоляване на езиковата бариера е ключова, за да се чувстваш добре, където и да си. След трансфера не са ми се увеличили приятелите, а познатите. Аз си имам близки хора, които са покрай мен от много години”, разясни халфът.
Кръстев също така разкри, че когато е бил по-малък е бил обект на интерес от Левски и ЦСКА, но е предпочел да остане на Овча Купел, тъй като се чувствал добре в тима и е останал верен на “белите”.
“Отборът на Славия винаги ще ми е на сърцето - това е тимът, който ми даде пътя във футбола. Имало е моменти, когато съм бил по-малък, когато ЦСКА и Левски са ме искали. Но не мисля, че има защо да сменяш отбора, когато се чувстваш добре на едно място. Славия за мен е най-добрата школа в България и не съм си и помислял да напускам.

Още от БГ Футбол

Виж всички