Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 1:1

Сашо Диков: Можеше да има невинни жертви!

Сашо Диков: Можеше да има невинни жертви!

Известният журналист Сашо Диков, чиято кола (Форд Фокус) бе взривена пред дома му вчера вечерта, коментира случилото се в студиото на bTV тази сутрин: "Това, което стана, мога да го кажа само като факти: от една страна взривът наистина е бил огромен и според първите заключения, ако е имало човек вътре, той е щял да бъде направен на парчета. Другото, което е по-страшното обаче - дори ако е имало в радиус от 2-3 метра случайно минаващи хора, едва ли са щели да останат живи. Долу, в бетона под колата дупката е 30 на 30 или 40 на 40 - 20-30 см надолу - като кратер. Не се правя на герой, тук няма място за геройство, тъпото е, че нещата се повтарят в някакъв кошмарен римейк. Снощи бяхме с дъщеря ми Петя до 3 часа в полицията, за да даваме показания. За съжаление не мога да помогна кой знае колко на разследващите. Колкото и да не е за вярване, аз заплахи наистина не съм получавал", сподели Диков.

"От телевизията си тръгнах към 18-18:30 часа, паркирах колата и около 22 часа се чу адски тътен, невероятен взрив. Наскачаха съседите - и от съседните къщи и от по-долните етажи. Аз от прозореца само видях, че има някакво кълбо около колата, предният капак беше изхвръкнал… хората започнаха да викат: "Сашо, ела долу"! Предполага се, че не са използвани някакви сложни технологии - дистанционни управления или джиесеми. На мястото няма охранителни камери. Дойдоха полицаите и оградиха мястото. Цяла нощ две патрулки пазеха там и сега след малко трябва да започне нов оглед на мястото. До шестия етаж на блока е имало счупени прозорци. Отсреща, всички прозорци на един комшия са счупени", продължи програмният директор на Канал 3.

"Категоричен съм, че управляващите очевидно нямат интерес от тази случка. Не искам в такъв момент да спекулирам със ситуацията 10 дни преди изборите. Около 8-9 часа минаха от този случай, но от случая "Галерия" минаха 8-9 месеца, а няма разкрит извършител. Накрая ще изкарат нещата, че те са се самовзривили и аз съм се самовзривил. Онзи взрив не е разкрит, както и сума ти други престъпления. Естествено е да се прави паралел със случая "Галерия", сега пак имаше еврокомисари в България. Само че тогава беше взривът беше в 4-5 сутринта, а сега в 22 часа и имаше опасност да пострадат невинни хора".

Сашо Диков не вярва, че причината за ужасяващия инцидент трябва да се търси в работата му като спортен журналист. "Дори в ония тъмни за българския футбол времена - 90-те години, футболните босове не ме закачаха, защото знаеха, че каквото и да говоря, го мисля", категоричен е журналистът.

"Кой е доволен от това? При всички случаи тези, които са противници на тази власт - по този начин те я дискредитират. Тук се цели и втори заек с един куршум - сплашването на мен и на всеки, който говори неправилно, така да се каже. Не виждам как ще спра да говоря за съдебната система, която е фарс и т.н. Не виждам как мога да спра да говоря за тези очевадни неща", каза още Сашо Диков.

Журналистът завърши с апел към всички хора - да гласуват на предстоящите избори. "Искам да отправя един призив: Хора, дайте да гласуваме. Не можем да оставяме съдбата си в ръцете на такива хора, на такава сган, готова да мине през трупове, само и само да си постигне целите. Тези избори са най-важните от 20 години насам. Естествено, че очаквам още провокации, тъпотията и диващината са превзели държавата".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички